ARISTAVĖLĖS DVARE VYKO VAIKŲ DAILĖS STOVYKLOS DVARŲ POLICHROMIJOS TAPYBOS DIRBTUVĖS

Muziejaus Aristavėlės dvare jau 4-ą kartą vyko meno dirbtuvės, kuriose dalyvavo A. Baranausko gimnazijos vasaros dailės stovyklos moksleiviai. Projekto „Keliaujantis Aristavėlės dvaras – KAD” ir gimnazijos dailės stovyklos tema: polichrominė dvarų sienų ir lubų tapyba. Moksleiviai buvo supažindinti su dvaro istorija, dvariškių gyvenimo būdu, dvaro architektūra ir interjerais.

Dirbtuvių metu, gimnazistams pristatyti Aristavėlės dvaro sienų ir lubų tapybos fragmentai, jų sukūrimo istorija, tapybos etapai ir technika. Buvo tapoma pagal duotus šablonų pavyzdžius, akrilo dažais ant drobės, naudojant polichrominės dvarų tapybos techniką.


ARISTAVĖLĖS DVARE VYKO VAIKŲ DAILĖS STOVYKLOS DVARŲ POLICHROMIJOS TAPYBOS DARBŲ PARODA

Birželio 21 d. muziejaus Aristavėlės dvare vyko A. Baranausko gimnazijos vasaros dailės stovyklos moksleivių tapybos darbų ir karpinių paroda. Projekto „Keliaujantis Aristavėlės dvaras – KAD” ir gimnazijos dailės stovyklos tema: polichrominė dvarų sienų ir lubų tapyba.

Projekto metu moksleiviai buvo supažindinti su dvaro istorija, dvariškių gyvenimo būdu, dvaro architektūra ir interjerais. Buvo tapoma pagal duotus šablonų pavyzdžius, akrilo dažais ant drobės, naudojant polichrominės dvarų tapybos techniką.


Tautinės kultūros centro Molinuko 3 grupė, Atradimų mokykloje Kaune, keramikos vadovė Augustė Olšauskaitė.

Susitikimo metu buvo pristatytas projektas „Keliaujantis Aristavėlės dvaras – KAD”, kuris finansuojamas iš 2014–2021 m. Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo programos „Kultūros prieinamumo plėtojimas ir kultūrinio švietimo stiprinimas” lėšų. Vaikai buvo supažindinti su Aristavėlės dvaro istorija, kaip dvaras atkeliavo į Liaudies buities muziejų ir kokia bus dvaro kelionė po Lietuvą. Aiškinomės ir diskutavome kas yra dvaras, kas yra dvarų kultūra.

Užduotis: išlipdyti Aristavėlės dvarą iš molio, gilinantis į pastato konstrukciją.


Pagal projektą „Keliaujantis Aristavėlės dvaras – KAD”, mokiniai buvo supažindinti su Aristavėlės dvaru, jo istorija, dvariška kultūra ir dvariškių gyvenimo būdu. Buvo pateikta užduotis iškarpyti dvaro karpinį, taip susipažįstant su dvaro eksterjeru, jo detalėmis: kolonomis, stogo forma, langinėmis, durimis (jų proporcijomis ir dydžiais).