Keliaujantis Aristavėlės dvaras

Spalio 19 d., antradienis.

9.00–9.45 Renginio pradžia ir dalyvių registracija;

9.45–10.15 Elena Braziulienė „Projekto „Keliaujantis Aristavėlės dvaras“ ir palapinės-kupolo vizualus pristatymas“;

10.15–11.00 Ruslanas Aranauskas „Aristavėlės dvaro kelionė į Lietuvos liaudies buities muziejų“;

11.00–11.30 Kavos pertraukėlė;

11.30–13.00 Interaktyvus Aristavėlės dvaro kasdienybės pristatymas „Aristavėlės dvaras ruošiasi kelionei“;

13.00–14.00 Pietų pertrauka „Stalo pasaka“;

14.00–14.45 Edukacinis užsiėmimas „Stalo dengimas“;

14.45–15.30 Partnerių, kultūros darbuotojų pasisakymai, savo įstaigų pristatymas;

15.30–17.00 Dvaro skoniai, kvapai ir spalvos. Edukaciniai užsiėmimai, žaidimai ir kitos veiklos vaikams bei jaunimui. Refleksija, renginio užbaigimas ir atsisveikinimas.

Renginį veda VšĮ „Dvarų kultūra“.

 

Spalio 20 d., trečiadienis.

Norvegų patirtis saugant medinį architektūros paveldą:

9.00–10.00 Susitikimas su darbo grupe, susipažinimas;

10.00–12.00 Paskaitos su kavos pertraukėle. „Introduction to Community Development: Social Capital, Active Democracy, Community Engagement, Community Entrepreneurship“; „Mobilization & Participation“ (liet. „Įvadas į bendruomenės vystymą: socialinis kapitalas, aktyvi demokratija, bendruomenės dalyvavimas, bendruomeninis verslumas“; „Sutelkimas ir dalyvavimas“);

12.00–13.00 Pietų pertrauka;

13.00–15.00 Paskaitos su diskusija ir apibendrinimu. „Cultural Heritage as a resource for wider community social and economic development“; „Asset-based rural community development“; „Bottom-up development, local initiatives, working together within the community and between the community and others“ (liet. „Kultūros paveldas kaip platesnės bendruomenės socialinio ir ekonominio vystymosi šaltinis“; „Turtu pagrįstos kaimo bendruomenės plėtra“; „Plėtra „iš apačios į viršų“, vietos iniciatyvos, darbas bendruomenėje bei tarp bendruomenės ir kitų“).

Dalyvauja kultūros paveldo specialistas iš Norvegijos Rhys Evans (The University College for Green Development). Paskaitos bus skaitomos anglų k. be sinchroninio vertimo.


Elenos Braziulienės projekto „Keliaujantis Aristavėlės dvaras – KAD“ pristatymas:

Elenos Braziulienes Keliaujantis Aristavėlės dvaras

Ruslano Aranausko pranešimas „Aristavėlės dvaro kelionė į Lietuvos liaudies buities muziejų“:

Keliaujantis dvaras pranesimas

Informacinio projekto „Keliaujantis Aristavėlės dvaras (KAD)“ pristatymas:


Kultūros paveldo specialisto iš Norvegijos (The University College for Green Development) Rhys Evans paskaitos apie bendruomenių vystymą ir kultūros paveldą!


Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse spalio pabaigoje startavo vienas iš Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo remiamų kultūros projektų – „Keliaujantis Aristavėlės dvaras”. Čia vyko projekto pristatymas, kurį papildė tris dienas trukę dekoratyvinės tapybos mokymai.

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/kultura/naujiena/naujienos/aristaveles-dvaras-pradeda-kelione-1104-1589554?copied

Lietuvos liaudies buities muziejuje esantis Aristavėlės dvaras ruošiasi į kelionę, kurioje aplankys dešimt Lietuvos pakraščiuose esančių regionų ir dvi bendruomenes Norvegijoje. Keliaujantis dvaras kelia tikslą su dvarų kultūra supažindinti pasitelkus skirtingus pojūčius. Apie tai, kaip atrodė dvarų gyvenimas, kuo kvėpinosi dvariškiai ir kokius patiekalus ragavo, domisi Kristina Karlonė.

https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/2000182370/keliaujantis-aristaveles-dvaras-dvariska-kultura-kviecia-pazinti-per-ivairius-potyrius

Šis renginys organizuojamas pagal projektą „Keliaujantis Aristavėlės dvaras – KAD“, projekto kodas: LT04-1-KM-K01-011. Projektas finansuojamas iš 2014–2021 m. Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo programos „Kultūros prieinamumo plėtojimas ir kultūrinio švietimo stiprinimas“ lėšų.